Alles rondom de vouwcaravan

Een vouwcaravan is een tent die wordt geïnstalleerd met de aanhanger van de auto en die direct uit de aanhanger klapt. De vouwcaravan wordt dus snel en met weinig inspanning opgezet en net zo snel weer afgebroken om naar de volgende plaats te trekken. Hier neemt de vouwcaravan niet zo veel ruimte in beslag als een gebruikelijke caravan of een stacaravan en biedt tenminste een soortgelijk slaapcomfort tijdens het kamperen. Van ander comfort moet dan wel worden afgezien.

Over de geschiedenis van de vouwcaravan

De vouwcaravan is uitgerust met bed, luifel en op aanvraag ook met kitchenette waarin uitstekend kan worden gekookt. Afhankelijk van de fabrikant en het model van de vouwcaravan kan deze ook met meer tenten worden uitgebreid. Het opbouwen van de tent van een vouwcaravan duurt ongeveer een minuut.

Video-handleiding voor het opbouwen van een vouwcaravan

De voordelen van een vouwcaravan

Een hoogtepunt naast de flexibiliteit die voortvloeit uit de tent op de aanhangwagen en de kleine benodigde ruimte, is zeker ook de prijs. Ondanks het vergelijkbare slaapcomfort is hij aanzienlijk goedkoper in aanschaf en onderhoud dan een vergelijkbare caravan. Een ander voordeel van de vouwcaravan is dat hij een grote ruimte voor de campingbagage als bergruimte biedt. Om de aanhanger te trekken met een trekhaak hoeft de auto niet groot te zijn. Een ander voordeel is de goedkope verzekering voor de vouwcaravan. Zo kan de vouwcaravan al verzekerd worden voor slechts 20 € per jaar. Het tentstofmateriaal is scheurbestendig zodat er geen problemen ontstaan bij het opzetten en afbreken. De slaapcabines bevinden zich bij alle modellen direct op de trailer, zodat u comfortabel kunt slapen en niet op de grond hoeft te liggen.

vouwwagen
vouwwagen

Daarbij zijn er duidelijke verschillen tussen de concurrerende producenten van vouwcaravans. Zo zijn bijvoorbeeld de tent en aanhanger van 3DOG camping afzonderlijk bruikbaar, terwijl dit bij de modellen van Holtkamper of Trigano niet mogelijk is.

Tentonderhoud

Een goede verzorging van de tent is erg belangrijk voor een lange levensduur. Met een goed onderhoud kan de tent een heel aantal jaren, zo niet nog tientallen jaren meegaan op uw reizen. Met de vouwwagen bestaat een goedkoop alternatief voor de caravan of camper, althans wat betreft het slaapcomfort. Daarnaast neemt de vouwcaravan zeer weinig ruimte in de garage of carport in beslag en de aanhangers zijn zeer flexibel en kunnen buiten het vakantieseizoen ook elders worden gebruikt.

Wat kost een vouwcaravan?

De prijzen voor de tentaanhanger lopen sterk uiteen en zo is het ook vaak bij de vouwcaravan als het aankomt op de uitrusting. Ruwweg moet zeker tussen 7.000 € en 10.000 € voor een nieuw model worden gerekend.
Toch is de vouwcaravan nog duidelijk goedkoper dan bijvoorbeeld een nieuwe of zelfs gebruikte caravan.

Vouwcaravan financiering

Niet iedereen kan het aankoopbedrag van de vouwcaravan meteen contant op tafel leggen bij de handelaar. Zoals hierboven beschreven kost een vouwcaravan al gauw tussen 7.000 € en 10.000 €. Als alternatief voor contant geld, werd een financiering ontwikkeld. Een lening voor een camper of vouwcaravan is meestal een lening op afbetaling, een speciale campinglening is er helaas niet. Sommige producenten, zoals 3DOG camping, bieden echter een financiering aan via een dienstverlener. In aanvulling op de bank van vertrouwen, kunt u een aanvraag voor een lening bij diverse andere internetbanken indienen. In tegenstelling tot een autolening, is het moeilijk om bij banken die onafhankelijk zijn van de producent, een camper of vouwcaravan als borg op te geven. De reden is heel simpel: Het is opvallend dat banken het gewoon moeilijk hebben om een waarde toe te kennen aan de vouwcaravan. De typische lening op afbetaling is en blijft vaak de makkelijkste en snelste manier om succesvol uw droom van een nieuwe vouwcaravan waar te maken!

Een overzicht van de belangrijkste informatie m.b.t vouwcaravan financiering

  • Vergelijk de financieringsaanbiedingen
  • Laat u individueel informeren
  • Vergelijk verschillende bankinstellingen
  • Vergelijk verschillende financieringsaanbiedingen

Een gebruikte vouwcaravan kopen

Intussen is er een grote markt voor gebruikte vouwcaravans ontstaan, waarbij u natuurlijk bij relatief jonge producenten zoals Camp Werk of 3DOG Camping uit Duitsland duidelijk minder tweedehandsaanbiedingen vindt dan bij bijvoorbeeld Holtkamper, Raclet en ook Trigano.

Waarop u moet letten als u een gebruikte vouwcaravan koopt

Bij de aankoop van een tent moet u voornamelijk rekening houden met vier zaken. Het belangrijkste punt is ongetwijfeld de kwaliteit van de tent. Hoe ouder de tent, hoe groter het risico dat de impregnering niet meer effectief is of dat een gaatje of barst werd gevormd in de tentstof. Kleine gaatjes kunnen zeker worden verholpen, maar als het lek niet wordt opgemerkt totdat de eerste regen in de tent druppelt, is dit meestal een teleurstellende ontdekking.
Het gaat hierbij natuurlijk ook om de kwaliteit van het materiaal en de dichtheid van de vouwcaravan in regen en storm. Met name in het geval van slecht weer wordt verondersteld dat het in de tent comfortabel is.
Let ook op het interieur en de scharnieren van de opvouwbare delen, de vouwcaravan moet tijdens de montage of demontage namelijk goed kunnen bewegen.
Tenslotte moet u de aanhanger nog inspecteren want u wilt met de tent op vakantie en u wilt toch ook goed kunnen slapen!

Degenen die niet kunnen beslissen of het een vouwcaravan wordt of niet: U kunt probleemloos vouwcaravans uitproberen en huren voor vakanties. Er is nu zelfs een gevarieerd aanbod. Voor een weekend gaat of voor een hele vakantie.

Hinterlasse eine Antwort

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *

Du kannst folgende HTML-Tags benutzen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>